UITSTAP OOSTENDE

vrienden van ‘t veloken,

Een van de hoogtepunten van ons wielerseizoen is weeral jammer genoeg voorbij,

Met 14 vertrokken we voor 100 km naar onze verblijfplaats aan het “zeitje”, aan hotel LE Bassin werden we opgewacht door  de mensen die met de auto voorop gereden waren zodat we samen een eerste pintje konden nuttigen, we hebben 3  dagen kunnen genieten van een heerlijk verblijf en zeer lekker eten, op zaterdag maakten we een fietstocht met 10 personen naar Diksmuide  goed voor 84 km. Op zondag keerden we op onze stappen terug en aten nog een sandwichken in ons lokaal, Het was weeral een gaslaagd weekend alleen jammer dat een tennisser op de fiets ons pad kruiste, waardoor we Rudi nu spoedig herstel moeten toewensen, we willen ook langs deze weg Willy en Noel bedanken voor het vervoer van bagage en proviand, en zeker Eddy om het mogelijk te maken dat we dit weer konden meemaken, Van harte bedankt in naam van alle medereizigers.

Philippe

niets dan lachende gezichten

voor vertrek naar lokeren

onze ladies

kiev

Vandaag laatste dag in Oekraïne. Als iemand de tocht wil rijden,ik heb een routebeschrijving en heb overal pijlen gehangen, blauw met geel.

Kiev

Na 2800 km zit mijn tocht erop.Vandaag een bezoek gebracht aan het Maidan-plein. Een beetje raar gevoel tussen al die barricades en mensen die nog steeds het plein bezetten, maar niemand valt je lastig. Ik verblijf nu in een klein dorp nabij Kiev en ga stilaan mijn terugkeer voorbereiden, het was een mooie ervaring maar niet voor elk jaar denk ik, tenzij ik nog even verder rij nu ik toch al zover ben, neen laat maar…ik heb de fiets ondertussen weggegeven en het is de mooiste fiets van het dorp. Tot binnenkort in Lokeren .

Kiev

Ander logement gevonden in bewoonde wereld, morgen stevige rit naar Fastiv, voorstad van Kiev en dan verder bekijken, kan moeilijk tot op het Maidan plein rijden. Hier wel wat meer militairen en toegang tot stad met controleposten met zandzakken, maar ik zie dat ze vooral Oekrainers controleren die hier passeren met hun oude Lada, mij laten ze met rust, dus ik zou zeggen tegen Poetin als ge nog verder Oekraïne wil binnendringen kom niet met een Lada maar gewoon met ne velo !

kiev

Na 170 km Zhytomir bereikt. Logement moeilijk gevonden, ga morgen iets anders zoeken want zit hier midden in onbereikbaar gebied.

Kiev

Vandaag logement gevonden in Islayaslav ,lijkt wat op het einde van de wereld, dacht dat ik de ganse dag in Bokrijk aan het fietsen was ,soms was er een weg en soms gewoon zand. Morgen stevige rit doen naar Zhytomir, ik denk dat Europa hier nog wat werk heeft, maar Verhofstadt zal enkel op het Maidan plein zijn geweest en heeft hier .niet rondgefietst. Die mensen overleven hier gewoon maar ze blijven vriendelijk , voor mij nog even en dan terug naar België.

Kiev

Vandaag langs rustige wegen tot in Kremenets. Juist 100 km maar niet altíjd vlak, onderweg wat eten en drinken gekocht in zo een market (=winkel van 10 vierkante m) maar dame had geen wisselgeld en betaalde me zonder vragen terug met snoep, zal hier de gewoonte zijn zeker? Voor de rest rustig, Kiev komt al wat dichter !

Kiev

Vandaag oude stad Lviv bezocht, mooi maar ook veel armoede. Af en toe íemand met een kalasjnikov op straat maar dat is niet zo gevaarlijk als die auto’s en bussen hier, die stoppen niet voor rood maar enkel voor mooie Oekraïense vrouwen, dus…altíjd oversteken met zo een madam !
Vanaf morgen moet ik improviseren, niets meer geregeld. Groeten uit Oekraïne.

Kiev

aangekomen in Lviv, Oekraïense grens vrij makkelijk overschreden, ze kennen aan de grens enkel motorvoertuigen en voetgangers. Ze hadden daar precies meer interesse in mijn velo dan in mij zeker toen ze hoorden dat ik hem zou weggeven. Hier in Lviv nogal tegenstellingen, blijkbaar veel armoede en anderzijds keurige heren en dames. Wel nog veel Lada’s en wrakken van autobussen.
Zal nu even zien of en hoe ik verder kan, maar kom Oekraïne is bereikt !

Kiev

Vandaag aangekomen in Przemysl juist voor grens met Oekraïne. Onderweg ketting vastgelopen, een uur werk om te herstellen. Morgen verder tot Lviv, ondertussen gebeld met de ambassade, ze zeggen dat alles ok is. We zullen morgen zien.